06
febr.
13

Comunicat en resposta als últims atacs realitzats contra Reconstrucció Comunista des de “organitzacions Maoistes”

Concretament al text “Un debat necessari” del PCE d’Equador i un text com mica de ciència ficció de l’autodenominat OCBR de Castella.

Hem decidit donar resposta a aquests atacs pel fet que ens cansen certes actituds de suposats maoistes, amb les nostres relacions amb organitzacions d’Equador, sobretot a partir de l’última concentració pels presos polítics de l’Equador que ajudem a organitzar. Si hagués estat per OCBR ni hauríem contestat, ja que no tenen la importància perquè perdem el temps en escriure’ls res.

Començarem pel text del PCE de equador:

“Dazibao Vermell acusa Reconstrucció Comunista d’eclecticisme, ja que d’una banda aquesta organització és part d’un comitè que desenvolupa certes accions a favor de la Guerra Popular a l’Índia i d’altra banda organitza i convida a una conferència a un representant del MPD -PCMLE, partit revisionista hoxhista caracteritzat per la seva fúria anti-maoista. “

En primer lloc, dir que efectivament hem realitzat treball amb organitzacions maoistes en fronts anti revisionistes com ara el CPI, donant suport per solidaritat internacional la revolució a l’Índia. Però això no treu que nosaltres no compartim aquesta línia, perquè efectivament no som maoistes, en la qual cosa ens centrarem més endavant contestant als esquerrans de OCBR.

Sobre el nostre suport o no al PCMLE d’Equador, assenyalar que és un Partit que estem coneixent, i amb el qual col · laborem en qüestions puntuals a Madrid, sobretot per temes anti repressius i de denúncia del revisionisme. Indicar que el que hem vist d’ells ens agrada, i que per a nosaltres és un referent a l’Equador.

Sobre la crítica al Hoxhisme no ens queda més que caracteritzar la gent que fa servir aquests termes bé com uns anticomunistes o bé com uns analfabets funcionals. En el cas de OCBR compliria els dos supòsits. El Hoxhisme igual que l’ Estalinisme són termes inventats per la burgesia i pels trotskistes per menysprear als comunistes. Tant Hoxha com Stalin van ser marxistes-leninistes exemplars, herois de la classe obrera. Utilitza aquests termes com els fan servir els feixistes és ser molt simples i fer el joc a l’enèmig, és una veritable vergonya que aquests senyors que van de comunistes es dediquin a fer la feina bruta a la burgesia.

Comunicar als companys de l’Equador que seguirem en contacte amb els camarades del PCMLE sempre que aquests vulguin, i que si volen plantejar algun debat s’haurien de dirigir a nosaltres en comptes de nombrar per atacar a altres col · lectius com ODC. Quin és el vostre objectiu?, Que es trenquin les relacions entre les organitzacions conseqüents marxistes-leninistes de l’estat amb les organitzacions maoistes serioses en els fronts de lluita anti revisionistes? La vostra actitud és infantil, dogmàtica i sectària, i només serveix perquè no es faci debat dins del moviment comunista i no s’avanci en la reconstrucció d’un Partit comunista en l’estat.
Continuem responent a OCBR per al · lusions en el seu article “CARTA OBERTA AL CR-PCE D’EQUADOR I AL MOVIMENT maoista INTERNACIONAL”:

Aquest article s’escriu des del rencor, l’enveja i l’intent de passar comptes amb el col · lectiu Odi de classe.

Dir que el col · lectiu Odi de classe és un col · lectiu maoista, coherent en els seus plantejaments d’organització maoista. De fet, se l’acusa de no fer-nos crítiques i no confrontar amb nosaltres, qüestions molt allunyades de la realitat, ja que sí que hem tingut durs debats i ens hem fet crítiques mútues, i dures, cosa que cap de la resta de col · lectius de l’àntig CPI ha fet. Pel que exigim que es deixin de contar mentides i d’utilitzar aquest argument per passar comptes amb ells.
Ens agradaria explicar perquè vénen aquestes ànsies per passar comptes de les dues persones que formen OCBR amb ODC. Tot es remunta a la constitució de la plataforma de solidaritat CPI, de la qual formaven part diverses organitzacions, tant maoistes com leninistes. En aquesta plataforma la persona encarregada d’assistir per part de OCBR va ser un impresentable, no va complir amb cap de les tasques que se li va encomanar, no venia a les reunions, i quan venia no aportava res. Això es va perpetuar en el temps, i OCBR no va ser capaç d’aportar res, ni tan sols la serietat mínima per romandre en el CPI. Pel que quan es va moure fitxa per expulsar, van al · ludir a problemes interns per sortir abans. El CPI va ser un projecte impulsat per ODC que va obtenir notables èxits, això OCBR no l’hi va perdonar mai a ODC i per això es suma a la campanya de fustigació que existeix contra ells.

Aclarit això volem respondre les al · lusions que patim en aquest text: (No ens fem càrrec de les faltes d’ortografia del text de OCBR).

“Sobre les relacions que tingui el Col · lectiu ODC amb RC, és cosa seva en primer terme. Nosaltres entenem que les relacions amb RC, vénen determinades de diversos treballs conjunts, tenint en compte el suport que presta RC a la GP de l’Índia i la seva lluita contra el cretinisme parlamentari. I també entenem que a través del treball s’hagin pogut estendre llaços. Però el que també entenem, és que tot i aquestes bones accions de RC, aquest és un organisme hoxista. No sé si sabran els camarades de ODC de la lluita oportunista i feta sota arguments dogmàtics i fins i tot falsos, d’E Hoxa a partir de 1978, contra Mao i el seu pensament, considerant de revisionista tota la Revolució Xina, la GPP i fins i tot la GRCP. Els camarades de ODC, han de saber que per RC, el maoisme no és vàlid per als països imperialistes i molt menys la GP. Recollint la crítica dogmàtica albanesa, neguen al maoisme com una etapa de desenvolupament del marxisme i el qualifiquen de revisionisme. En la seva pràctica segueixen les consignes del Front Popular, signant manifestos conjunts amb organitzacions manifestament revisionistes com PCPE o PCE-ML o fins i tot trotskistes com la Xarxa Roja o Corrent Roig. Una cosa és fer treball de masses i altres és signar comunicats conjunts. “

Dir el primer que les relacions que tenim amb ODC fruit del treball continu, són les mateixes que manteníem amb OCBR fins que se’ls va forçar a que deixessin el CPI per vagues, no ha transcendit a més aquest treball continu.

Els camarades de ODC saben perfectament tot el que fa sobre el conflicte entre Mao i Enver Hoxha. Se’ls tracta en el text com si fossin analfabets, quan els donen mil voltes a OCBR a nivell teòric. Apuntar que ODC ens ha fet arribar la seva posició sobre aquest conflicte històric del moviment comunista, i assenyalar que no coincidim en l’anàlisi, de fet tenim posicions enfrontades. Nosaltres tampoc tenim una posició centrista en aquesta qüestió, tenim molt clar que la nostra organització si hagués existit en aquella època històrica hagués estat al costat d’Enver Hoxha denunciant la degeneració del marxisme a la Xina fins arribar al que hi ha avui.

I efectivament afirmem que el maoisme no és cap fase superior del marxisme, no aprofundirem aquí més en aquest tema, però ho diem sense cap problema. Creiem que tenir aquestes diferències no fa que no puguem tenir relacions amb qui vulguem i plantejar debat, ni ODC ni nosaltres hem amagat les nostres diferències, de fet hem tingut èpoques de ruptura de relacions.

Exigim seriosament OCBR que deixin de mentir, mai vam signar comunicats amb organitzacions revisionistes, de fet nosaltres som dels pocs que confrontem obertament amb ells. Només s’han signat convocatòries conjuntes per la llibertat de Alfonso, per la República, contra les retallades i altres fronts de treball unitari en què disputem confrontant l’hegemonia als revisionistes. Combatre a tot arreu als revisionistes és el nostre deure, no quedar-te a casa fent res com fa OCBR. Nosaltres sempre lluitem per la nostra línia política confrontant amb els reformistes. És pur treball de masses.

“Amb això volem dir que certament el col · lectiu ODC, no practica la lluita de dues línies en el si del MCI, ja que en referència a RC, només el vanaglòria i passen per alt aquests assumptes. Mentre es denuncia el centrisme i la declaració del 1r de Maig, no es diu ni una paraula, sobre les manifestacions per la III República per exemple. ODC, sempre ha parlat de diferències ideològiques amb RC, pro mai les va exposar. ODC, posa per sobre el pragmatisme a la ideologia i això es veu quan diuen que per sobre de tota línia, el que ha de perdurar és la unió (en l’acció suposem).

Per vostès, camarades de ODC, això ho veuran com un àtac i com a tal, pensaran que esta fet per sembrar brega i desunió entre vostès i RC, però suposem que tard o d’hora sera inevitable la discussió sobre aquests temes. Si són maoistes al final hauran de defensar el maoisme del hoxisme i per exemple no considerar destructiu el fet que es critiqui un acte del MPD a Madrid, patrocinat per RC, quan els camarades del CR de l’Equador, donen proves suficients per veure el caràcter burgès d’aquesta organització. “

Més del mateix,  ODC mai va exposar  seves crítiques a RC, perquè ho digueu vosaltres, quan s’ha fet fins a reunions públiques amb gent de més organitzacions. Vosaltres no us enrecordau perquè us quedaveu dormint en comptes de matinar quan tocava debatre. Quedau en ridícul presentant qüestions sense constatar que resulten ser falses, tant ODC com RC sempre han anat de cara, i han defensat les seves línies afrontar una contra una altra.

Com a conclusió, dir que el seu text està escrit per aprofitar, que és un text oportunista realitzat per oportunistes (OCBR), que deixen en molt mal lloc als maoistes de l’estat, que demostra la seva falta de serietat, per la qual no tornarem a contestar. No es mereixen ni la molèstia de fer-ho, no tenen cap importància, són una organització amb greus desviacions esquerranes, amb greus errors en la comprensió de la filosofia marxista, amb nul · la capacitat i amb una línia política retallable rematada per una total manca de praxi revolucionària.

Es riuen de la gent que els acusa de cibermilitancia, nosaltres els diem que ni tan sols arriben a això, haurien de tenir uns coneixements mínims d’informàtica que ni tan sols tenen.

Reconstrucció Comunista (RC)
Gener 2013

Anuncis

0 Responses to “Comunicat en resposta als últims atacs realitzats contra Reconstrucció Comunista des de “organitzacions Maoistes””  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: