09
març
13

8 de març : Per un feminisme de classe i combatiu .

Des de Reconstrucció Comunista Mallorca vam decidir dur a terme una campanya d’agitació en el marc del dia internacional de la dona treballadora . La nostra campanya va culminar en l’assistència de la manifestació convocada per l’Assemblea Antipatriarcal de Palma , que va recórrer els carrers des de la Pl Porta Pintada fins a la Pl de Cort . Durant la manifestació vam corejar multitud de consignes a favor de la dona treballadora i la classe obrera , per exemple ; ” La lluita feminista és de classe obrera” “Capitalisme és patriarcat” “La lluita socialista sempre feminista” , “L’avortament és un dret mai un delicte” etc . Som conscients que la lluita contra el patriarcat tan sols pot triomfar amb una òptica socialista i de classe , per això durant la manifestació vam repartir entre els assistents la següent octaveta .
L’origen del 8 de març data de 1910, en el marc de la II conferència internacional de dones socialistes a Copenhague liderada per Clara Zetkin i tenia l’objectiu de reconéixer la lluita de la dona treballadora. Una lluita de gènere i classe contra el patriarcat, contra la dominació sexual i ecònomica de l’home, sobre la qual es cimenten els actuals Estats capitalistes. Les diverses formes que ha adoptat el feminisme han canviat per complet la Història del s.XX.
 
Avui se’ns fa veure que amb una superficial participació política, social i laboral de les dones en suposada igualtat, queden superades la barrera patriarcal i la lluita de classes . Noltros denunciam aquest “feminisme” burgés: l’opressió a les dones és vigent i està lligada a la lluita de classes. Actualment la reforma laboral aguditza encara més la contradicció capitalista-patriarcal, augmentant més la discriminació laboral de les dones en forma d’acomiadaments més econòmics pel simple fet d’atendre una tasca imprescindible pel capital com la reproducció, tasca mai remunerada, a més de soportar el continu rol patriarcal de la seva responsabilitat domèstica. Això, en la pràctica, es manifesta amb una reducció de les seves jornades laborals i és un obstacle més a l’hora de rebre una pensió de jubilació. Aquests continus atacs linials en el temps als drets de les dones treballadores demostren l’intent de reduir el seu potencial revolucionari.
 
Per això és fonamental recuperar les arrels del feminisme, les arrels revolucionàries i de classe. No podem permetre l’hegemonia feminista a l’interclassisme ni el seu protagonisme a les institucions burgeses, ja que aquestes mai lluitaran pels interessos de les dones , que intrínsicament són els de la classe obrera. Afirmam, doncs, que només destruint el capitalisme sirem capaços d’eradicar l’opressió patriarcal, que només la revolució socialista pot garantir la total llibertat de la dóna treballadora . Visca el feminisme de classe , visca les dones treballadores , autèntiques heroïnes de la classe obrera !
 
 
RECONSTRUCCIÓ COMUNISTA
 

8 de març de 2013

També cal destacar que han aparegut les següents pintades als carrers de ciutat .

ImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Anuncis

0 Responses to “8 de març : Per un feminisme de classe i combatiu .”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: