09
jul.
13

Educació Socialista vs Educació Capitalista

Dia 28 de Juny presentem en l’Ateneu Popular de Palma l’acte “Educació Capitalista vs Educació Socialista”.

Analitzem en primer lloc els fonaments de la pedagogia marxista, és a dir, la teoria i pràctica de persones com Makarenko, Gramsci o Sujomlinski. Van ser pioners en l’estudi de la pedagogia des del mètode científic del materialisme dialèctic, per aplicar-ho després en les societats socialistes del segle XX. Així mateix vam veure dos dels seus més importants i influents teories; la teoria de la col·lectivitat (Enfront de l’individualisme de l’educació capitalista) i la teoria de la disciplina conscient (Enfront de la disciplina inconscient o militar).
Posteriorment expliquem sistema educatiu de la URSS, contrastant-ho amb el d’altres països capitalistes; d’aquesta forma va quedar clara la superioritat del camp socialista en tots els seus aspectes, oferint una educació gratuíta, universal i d’altíssima qualitat per al fill de l’obrer. I és que l’objectiu de l’educació capitalista no és un altre que la creació d’una força de treball mínimament tecnificada que s’incorpora fàcilment als engranatges del sistema, en definitiva esclaus assalariats que serveixin als interessos de la burgesia.
Finament denunciem la LOMCE, coneguda com a llei “Wert”, reforma que destrueix la democràcia en els centres educatius, discrimina les diferents llengües minoritàries de l’estat, enalteix la religió al nivell d’assignatura troncal i obre la porta a la privatització de l’educació secundària com ja ho va fer el pla ‘*bolonia’ amb l’educació superior.

Després de la ronda de preguntes, gaudim d’una festa amb beguda a preus populars, bon ambient i millor música, per estrènyer els llaços de camaraderiaImatge.

Crónica en castellano .

Día 28 de Junio presentamos en el Ateneo Popular de Palma el acto “Educación Capitalista vs Educación Socialista”.

Analizamos en primer lugar los fundamentos de la pedagogía marxista, es decir, la teoría y práctica de personas como Makarenko, Gramsci o Sujomlinski. Fueron pioneros en el estudio de la pedagogía desde el método científico del materialismo dialéctico, para aplicarlo luego en las sociedades socialistas del siglo XX. Asimismo vimos dos de sus más importantes e influyentes teorías; la teoría de la colectividad (Frente al individualismo de la educación capitalista) y la teoría de la disciplina consciente (Frente a la disciplina inconsciente o militar).
Posteriormente explicamos sistema educativo de la URSS, contrastándolo con el de otros países capitalistas; de esa forma quedó clara la superioridad del campo socialista en todos sus aspectos, ofreciendo una educación gratuíta, universal y de altísima calidad para el hijo del obrero. Y es que el objetivo de la educación capitalista no es otro que la creación de una fuerza de trabajo mínimamente tecnificada que se incorpora fácilmente a los engranajes del sistema, en definitiva esclavos asalariados que sirvan a los intereses de la burguesía.
Finamente denunciamos la LOMCE, conocida como ley “Wert”, reforma que destruye la democracia en los centros educativos, discrimina las distintas lenguas minoritarias del estado, ensalza la religión al nivel de asignatura troncal y abre la puerta a la privatización de la educación secundaria como ya lo hizo el plan ‘bolonia’ con la educación superior.

Tras la ronda de preguntas, disfrutamos de una fiesta con bebida a precios populares, buen ambiente y mejor música, para estrechar los lazos de camaradería.

Anuncis

0 Responses to “Educació Socialista vs Educació Capitalista”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: