14
jul.
14

Sobre els successos a Palestina.

La premsa parla de més de 90 assassinats indiscriminats a Gaza i 400 tones d’explosius sobre la població palestina en tres dies de bombardejos. Amb l’excusa dels precaris coets d’Hamás, Israel segueix massacrant la població àrab, encara que siguin nens o persones indefenses. Els mateixos funcionaris de la hipòcrita ONU destinats a Gaza estan comprovant el terror i la mort que sofreix diàriament el poble palestí. No és acte-defensa ni protecció de civils, com diuen els reporters occidentals del règim sionista. L’assassinat, la negació total de drets i l’expulsió d’àrabs de les seves cases i terres va començar molt abans que Hamás llancés coets; llançaments que responen més a la desesperació i la impotència que a una estratègia real i efectiva.

Per tant, aquí no caben postures equidistants de “cridar a la calma” o a “evitar una escalada de violència”, postures que realment encobreixen l’estatus d’Israel com a Estat genocida i racista, doncs és un enclavament imperialista molt valuós per a Occident. Els responsables del genocidi, les matances i l’exili forçat de palestins han de ser jutjats per crims contra els drets elementals del poble.

Israel ha deixat clar en les negociacions polítiques que estan disposats a aniquilar la població àrab, i és que, no en poques ocasions, s’ha posat sobre la taula la solució de dos Estats amb les fronteres del 67. Aquesta proposta va ser defensada fins i tot per l’imperialista Obama. Aquestes fronteres seguirien sent una humiliació per als palestins, doncs signifiquen el reconeixement implícit de la teocràcia jueva d’Israel, però les autoritats palestines estaven disposades a acceptar-les. Fins i tot Hamás, en presència de l’ex president americà Jimmy Carter, va afirmar la seva voluntat d’asseure les bases de la pau sobre aquestes fronteres. Però és una constant que Israel es negui a qualsevol proposta que no comporti als Palestins a convertir-se en una simple reserva indígena, i quan hi ha hagut converses entre tots dos bàndols, les provocacions sionistes han continuat mitjançant la construcció de nous assentaments. És per això que no hi cap cap dubte dels veritables objectius d’Israel: expulsar a tots els àrabs i convertir el que queda de Palestina en una teocràcia on només caben jueus. No fa falta que recordem a quina experiència europea del segle XX s’assembla aquesta política racista. D’altra banda, la comunitat internacional, segueix encobrint i recolzant al sionisme. Quan en el 2006, Hamás va vèncer clarament en les eleccions legislatives, la comunitat internacional va decidir deixar sense ajudes a la població de Gaza com a càstig per no triar a dirigents més pusil·lànimes i controlables en la seva lluita contra el sionisme. A això se li uneix l’equiparació dels dos bàndols com a bel·ligerants iguals, que encobreix la violació i la massacre sionista contra els àrabs. L’explicació radica en el joc d’interessos imperialistes d’Estats Units en aliança amb el bloc imperialista europeu, per els qui Israel representa una punta de llança imprescindible a Orient Mitjà.

No obstant això, per sobre dels sentiments viscerals que desperta veure a Israel bombardejar a la població de Gaza, no hem de ser acrítics amb qualsevol moviment polític nacionalista. No es va detendre l’avanç d’Israel quan la resistència la capitanejaven sectors esquerrans i tampoc ho aconsegueixen ara capitanejats per islamistes. Es fa més necessària que mai la constitució d’un moviment revolucionari a Palestina dirigit per la classe obrera, que agrupi a revolucionaris per sobre d’ambdues ètnies i religions i que, en aliança amb el moviment d’alliberament nacional palestí, derroti a l’Estat israelià i prossegueixi la revolució. Però mentre no es posi fi al genocidi, cal seguir denunciant a l’Estat d’Israel pel que és, un Estat criminal. Que les morts no caiguin en l’oblit.

Boicot a Israel!

Visca Palestina lliure!

 

Sobre los sucesos en Palestina

La prensa habla de más de 90 asesinatos indiscriminados en Gaza y 400 toneladas de explosivos sobre la población palestina en tres días de bombardeos. Con la excusa de los precarios cohetes de Hamás, Israel sigue masacrando la población árabe, aunque sean niños o personas indefensas. Los mismos funcionarios de la hipócrita ONU destinados en Gaza están comprobando el terror y la muerte que sufre a diario el pueblo palestino. No es auto-defensa ni protección de civiles, como dicen los voceros occidentales del régimen sionista. El asesinato, la negación total de derechos y la expulsión de árabes de sus casas y tierras empezó mucho antes de que Hamás lanzara cohetes; lanzamientos que responden más a la desesperación y la impotencia que a una estrategia real y efectiva.
Por lo tanto, aquí no caben posturas equidistantes de “llamar a la calma” o a “evitar una escalada de violencia”, posturas que realmente encubren el estatus de Israel como Estado genocida y racista, pues es un enclave imperialista muy valioso para Occidente. Los responsables del genocidio, las matanzas y el exilio forzado de palestinos deben ser juzgados por crímenes contra los derechos elementales del pueblo.
Israel ha dejado claro en las negociaciones políticas que están dispuestos a aniquilar la población árabe, y es que, no en pocas ocasiones, se ha puesto sobre la mesa la solución de dos Estados con las fronteras del 67. Esta propuesta fue defendida incluso por el imperialista Obama. Dichas fronteras seguirían siendo una humillación para los palestinos, pues significan el reconocimiento implícito de la teocracia judía de Israel, pero las autoridades palestinas estaban dispuestas a aceptarlas. Incluso Hamás, en presencia del ex presidente americano Jimmy Carter, afirmó su voluntad de sentar las bases de la paz sobre dichas fronteras. Pero es una constante que Israel se niegue a cualquier propuesta que no conlleve a los Palestinos a convertirse en una simple reserva indígena, y cuando ha habido conversaciones entre ambos bandos, las provocaciones sionistas han continuado mediante la construcción de nuevos asentamientos. Es por eso que no cabe ninguna duda de los verdaderos objetivos de Israel: expulsar a todos los árabes y convertir lo que queda de Palestina en una teocracia dónde sólo caben judíos. No hace falta que recordemos a qué experiencia europea del siglo XX se asemeja dicha política racista. Por otro lado, la comunidad internacional, sigue encubriendo y apoyando al sionismo. Cuando en el 2006, Hamás venció claramente en las elecciones legislativas, la comunidad internacional decidió dejar sin ayudas a la población de Gaza como castigo por no elegir a dirigentes más pusilánimes y controlables en su lucha contra el sionismo. A eso se le une la equiparación de los dos bandos como beligerantes iguales, que encubre la violación y la masacre sionista contra los árabes. La explicación radica en el juego de intereses imperialistas de Estados Unidos en alianza con el bloque imperialista europeo, para quienes Israel representa una punta de lanza imprescindible en Oriente Medio.
Sin embargo, por encima de los sentimientos viscerales que despierta ver a Israel bombardear a la  población de Gaza, no debemos ser acríticos con cualquier movimiento político nacionalista. No se detuvo el avance de Israel cuando la resistencia la capitaneaban sectores izquierdistas y tampoco lo logran ahora capitaneados por islamistas. Se hace más necesaria que nunca la constitución de un movimiento revolucionario en Palestina dirigido por la clase obrera, que agrupe a revolucionarios por encima de ambas etnias y religiones y que, en alianza con el movimiento de liberación nacional palestino, derrote al Estado israelí y prosiga la revolución. Pero mientras no se ponga fin al genocidio, hay que seguir denunciando al Estado de Israel por lo que es, un Estado criminal. Que las muertes no caigan en el olvido.
¡Boicot a Israel!
¡Viva Palestina libre!
Anuncis

0 Responses to “Sobre els successos a Palestina.”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: