29
oct.
15

Crònica sobre l’acte: “per un sindicalisme de classe i combatiu” a Palma.

El passat 10 d’Octubre es va realitzar un acte del nostre partit “Per un sindicalisme de classe i combatiu” a Palma.

L’acte va consistir en la projecció del documental “Me matan si no trabajo y si trabajo me matan”, de Raymundo Bleyzer. Posteriorment, dos ponents van realitzar una xerrada sobre el moviment obrer, sindicalisme i el partit revolucionari.

La primera part de la xerrada va consistir en un repàs històric al moviment obrer, així com les seves experiències històriques més significatives. La segona part va tractar sobre el sindicalisme en l’actualitat, la necessitat de constituir un sindicat que agrupi al moviment obrer de tot l’Estat i sobre el paper del partit d’avantguarda que permeti a la classe obrera depassar els límits de la lluita econòmica. També es van anomenar les divergències amb aquells partits europeus autodenominats “comunistes” o “anticapitalistes”, que cauen en el legalisme i l’economicisme propi dels revisionistes de la II Internacional.

Agraïm a CGT la cessió del seu local malgrat les nostres diferències, i, com ja es va dir, reconeixem el seu treball a Palma amb els treballadors d’ACCIONA. També volem assenyalar que la confrontació d’idees no és en cap cas un fet negatiu, més bé al contrari, així s’avança ideològicament i, per tant, no s’ha de tenir por a assenyalar obertament les nostres diferències, sigui amb la CGT o amb altres.

Des del PM-L (RC) seguirem treballant per a la revolució i les eines necessàries per aconseguir-la.

Castellano:

Crónica sobre el acto por un sindicalismo de clase y combativo en Palma.

El pasado 10 de Octubre se realizó un acto de nuestro partido por un sindicalismo de clase y combativo en Palma.

El acto consistió en el pase del documental “Me matan si no trabajo y si trabajo me matan”, de Raymundo Bleyzer. Posteriormente, dos ponentes realizaron una charla sobre movimiento obrero, sindicalismo y el partido revolucionario.

La primera parte de la charla consistió en un repaso histórico al movimiento obrero, así como sus experiencias históricas más significativas. La segunda parte trató el sindicalismo en la actualidad, la necesidad de constituir un sindicato que agrupe al movimiento obrero de todo el estado y sobre el papel del partido de vanguardia que permita en la clase obrera rebasar los límites de la lucha económica. También se nombró las divergencias con aquellos partidos europeos autodenominados “comunistas” o “anticapitalistas”, que caen en el legalismo y el economicismo propio de los revisionistas de la II Internacional.

Agradecemos a CGT la cesión de su local a pesar de nuestras diferencias y, como ya se dijo, reconocemos su trabajo en Palma con los trabajadores de ACCIONA. También queremos señalar que la confrontación de ideas no es en ningún caso un hecho negativo, al contrario, así se avanza ideológicamente, y por lo tanto no se tiene que tener miedo a señalar abiertamente nuestras diferencias, sea con la CGT o con quién sea.

Desde el PML (RC) seguiremos trabajando por la revolución y las herramientas necesarias para conseguirla.

Anuncis

0 Responses to “Crònica sobre l’acte: “per un sindicalisme de classe i combatiu” a Palma.”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: