02
nov.
15

PML(RC): Crònica de l’homenatge a les víctimes del feixisme.

El PML(RC) va participar ahir, dia 1/10/2015, en l’homenatge a les víctimes del feixisme organitzat per Memòria de Mallorca en el cementiri de Palma. Allí vam dipositar un ram de roses en el mur de la memòria, recentment ampliat amb inscripcions de quaranta-un nous noms. La majoria d’aquests nous noms són anònims a causa de la falta d’informació dels registres feixistes.

A continuació us adjuntem algunes imatges de l’acte així com el comunicat que es va llegir davant els allí presents:

IMG_20151102_193505

IMG_20151102_193453

 PicsArt_11-02-08.23.19IMG_20151102_193227

IMG_20151102_193926

Només a Mallorca, entre 1936 i 1942, van ser assassinades unes 2.300 persones a les mans del feixisme de la burgesia reaccionària i assassina, orquestrada per la dictadura franquista. Avui recollim la llavor dels seus crims, per això estem aquí, per homenatjar a totes les víctimes del feixisme, però sobretot, per continuar la lluita de tots els nostres caiguts.

És molt important recordar que el feixisme no és una actitud ni un comportament. El feixisme és l’eina més violenta del capitalisme, del mateix capital financer terrorista, que ajusta comptes amb la classe obrera i tots els sectors populars i revolucionaris. Un clar exemple de dignitat i de lluita contra el feixisme són els combatents de les brigades internacionals que van venir a Espanya a lluitar per les nostres llibertats, igual que avui dia tenim l’exemple i sacrifici de dos combatents espanyols del PML(RC); dos combatents que van arriscar absolutament tot en nom de la llibertat i la lluita antifeixista del poble kurd davant el DAESH, o Estat Islàmic, que són titelles feixistes de l’imperialisme a Orient Mitjà.

Clarament a Espanya sofrim l’estafa franquista, de la mal nomenada transició política, on els aparells de l’Estat van seguir plagats dels mateixos feixistes d’abans, convertits ara en demòcrates de tota la vida. En definitiva, van reformar amb èxit el sistema feixista per dotar-ho de les eines comunes d’una democràcia burgesa, sotmetent a la classe obrera en la més profunda alienació. Malgrat les claudicacions dels supòsits revolucionaris d’aquell llavors, no existeix cap reconciliació nacional.

Volem alertar seriosament que el feixisme no és alguna cosa del passat, sinó que està molt present en l’actualitat gràcies a molts partits polítics que permeten que continuïn actuant amb màniga ampla. Existeix una connivència i permissivitat amb el feixisme per part dels aparells de l’Estat, tan judicials, com a polítics i policials, que els empara constantment. Així hem lamentat com han caigut lluitant amb total injustícia companys com: Lucrecia Pérez, Guillem Agulló, Carlos Palomino o Jimmy entre tants altres.

Recordem que vivim la crisi econòmica més gran de la història del capitalisme i amb ella una violenta agudització de la lluita de classes, la lluita de la classe obrera i la burgesia. Han iniciat una àmplia ofensiva internacional davant el perill revolucionari de les masses treballadores i populars, portant contra elles mesures excepcionals que reprimeixen les nostres llibertats democràtiques i agreugen la repressió contra el moviment revolucionari en tots els seus fronts.

En l’Estat espanyol ho veiem reflectit davant l’imperialisme contra els pobles i nacions, l’enduriment del codi penal davant drets de manifestació amb la llei Mordassa, la reforma laboral, la privatització dels serveis més bàsics com la sanitat o la reforma de l’educació, la persecució sistemàtica de treballadors en vagues, la llei de partits amb centenars de presos polítics, els continus muntatges policials com el cas d’Alfon o Sergi, la repressió als anarquistes a Catalunya o el cas dels brigadistes del PML(RC), reprimits salvatgement pel seu coratge proletari i internacionalista.

Per tot això hem de formar part i prendre un actiu paper contra el capitalisme i la burgesia, sota els principis de l’organització, unitat i la lluita de la classe obrera. No podem esperar pacíficament la tornada del feixisme, hem de fer front als nostres barris i denunciar enèrgicament a tots els seus còmplices i col·laboradors. El feixisme és el pitjor enemic de la classe obrera i de tots els treballadors. Lluitem doncs, avui com ahir, contra el feixisme de carrer i de saló, lluitem per la construcció de la república popular i revolucionària. Cap al socialisme ni un pas enrere companys, pels caiguts del passat com els de avui dia.
Morir pel poble és viure per sempre!
Honor i glòria per als combatents!
Visca la lluita de la classe obrera!”

Finalment volem donar les gràcies a Memòria de Mallorca per fer l’acte possible i permetre’ns així homenatjar dignament a totes les víctimes del feixisme. També volem deixar clar que condemnem l’homenatge feixista i les agressions que es van produir aquest mateix dia al parc de Sa Feixina. Cal assenyalar i denunciar als organitzadors de l’acte feixista:HazteOír, Cercle Balear (directament relacionat amb Jorge Campos), G.A.B, Falange, etc. Acte que va comptar amb el suport directe de la militant del Partit Popular Aina Maria Aguiló, exportaveu d’educació del govern de José Ramón Bauzà.
Per això aplaudim i reivindiquem com gairebé nostra l’acció realitzada per Mallorca Antifeixista i recalquem el nostre ple suport al conjunt de la seva militància.

BASURA

Imatge de l’acció de Mallorca Antifeixista, per a més informació: http://contrainfo.cat/temes/antifeixisme-i-xenofobia/resposta-antifeixista-al-parc-de-la-feixina/

En castellano:

El PML(RC) participó ayer, día 1/10/2015, en el homenaje a las víctimas del fascismo organizado por Memòria de Mallorca en el cementerio de Palma. Allí depositamos un ramo de rosas en el muro de la memoria, recientemente ampliado con inscripciones de cuarenta y un nuevos nombres. La mayoría de estos nuevos nombres son anónimos debido a la falta de información de los registros fascistas.

A continuación os adjuntamos algunas imágenes del acto así como el comunicado que se leyó ante los allí presentes:

“Sólo en Mallorca, entre 1936 y 1942, fueron asesinadas unas 2.300 personas a manos del fascismo de la burguesía reaccionaria y asesina, orquestada por la dictadura franquista. Hoy recogemos la semilla de sus crímenes, por eso estamos aquí, para homenajear a todas las víctimas del fascismo, pero sobretodo, para continuar la lucha de todos nuestros caídos.

Es muy importante recordar que el fascismo no es una actitud ni un comportamiento. El fascismo es la herramienta más violenta del capitalismo, del mismo capital financiero terrorista, que ajusta cuentas con la clase obrera y todos los sectores populares y revolucionarios. Un claro ejemplo de dignidad y de lucha contra el fascismo son los combatientes de las brigadas internacionales que vinieron a España a luchar por nuestras libertades, al igual que hoy en día tenemos el ejemplo y sacrificio de dos combatientes españoles del PML(RC); dos combatientes que arriesgaron absolutamente todo en nombre de la libertad y la lucha antifascista del pueblo kurdo ante el DAESH, o Estado Islámico, que son títeres fascistas del imperialismo en Oriente Medio.

Claramente en España sufrimos la estafa franquista, de la mal nombrada transición política, donde los aparatos del Estado siguieron plagados de los mismos fascistas de antes, convertidos ahora en demócratas de toda la vida. En definitiva, reformaron con éxito el sistema fascista para dotarlo de las herramientas comunes de una democracia burguesa, sometiendo a la clase obrera en la más profunda alienación. A pesar de las claudicaciones de los supuestos revolucionarios de aquél entonces, no existe ninguna reconciliación nacional.

Queremos alertar seriamente que el fascismo no es algo del pasado, sino que está muy presente en la actualidad gracias a muchos partidos políticos que permiten que continúen actuando con manga ancha. Existe una connivencia y permisividad con el fascismo por parte de los aparatos del Estado, tanto judiciales, como políticos y policiales, que los ampara constantemente. Así hemos lamentado cómo han caído luchando con total injusticia compañeros como: Lucrecia Pérez, Guillem Agulló, Carlos Palomino o Jimmy entre tantos otros.

Recordamos que vivimos la crisis económica más grande de la historia del capitalismo y con ella una violenta agudización de la lucha de clases, la lucha de la clase obrera y la burguesía. Han iniciado una amplia ofensiva internacional ante el peligro revolucionario de las masas trabajadoras y populares, trayendo contra ellas medidas excepcionales que reprimen nuestras libertades democráticas y agravan la represión contra el movimiento revolucionario en todos sus frentes.

En el Estado español lo vemos reflejado ante el imperialismo contra los pueblos y naciones, el endurecimiento del código penal ante derechos de manifestación con la ley Mordaza, la reforma laboral, la privatización de los servicios más básicos como la sanidad o la reforma de la educación, la persecución sistemática de trabajadores en huelgas, la ley de partidos con centenares de presos políticos, los continúos montajes policiales como el caso de Alfon o Sergi, la represión a los anarquistas en Cataluña o el caso de los brigadistas del PML(RC), reprimidos salvajemente por su coraje proletario y internacionalista.

Por todo ésto tenemos que formar parte y tomar un activo papel contra el capitalismo y la burguesía, bajo los principios de la organización, unidad y la lucha de la clase obrera. No podemos esperar pacíficamente el retorno del fascismo, tenemos que hacer frente en nuestros barrios y denunciar enérgicamente

a todos sus cómplices y colaboradores. El fascismo es el peor enemigo de la clase obrera y de todos los trabajadores. Luchamos pues, hoy como ayer, contra el fascismo de calle y de salón, luchamos por la construcción de la república popular y revolucionaria. Hacia el socialismo ni un paso atrás compañeros, por los caídos del pasado como los de hoy en día.

¡Morir por el pueblo es vivir para siempre!

¡Honor y gloria para los combatientes!

¡Viva la lucha de la clase obrera!”

Finalmente queremos dar las gracias a Memòria de Mallorca por hacer el acto posible y permitirnos así homenajear dignamente a todas las víctimas del fascismo. También queremos dejar claro que condenamos el homenaje fascista y las agresiones que se produjeron éste mismo día en el parque de Sa Feixina. Hay que señalar y denunciar a los organizadores del acto fascista: HazteOír, Círculo Balear (directamente relacionado con Jorge Campos), G.A.B, Falange, etc. Acto que contó con el apoyo directo de la militante del Partido Popular Aina Maria Aguiló, exportavoz de educación del gobierno de José Ramón Bauzà.

Por eso aplaudimos y reivindicamos como casi nuestra la acción realizada por Mallorca Antifeixista y recalcamos nuestro pleno apoyo al conjunto de su militancia.

Imagen de la acción de Mallorca Antifascista, para más información:

http://contrainfo.cat/temes/antifeixisme-i-xenofobia/resposta-antifeixista-al-parc-de-la-feixina/

Anuncis

0 Responses to “PML(RC): Crònica de l’homenatge a les víctimes del feixisme.”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: