13
des.
15

Comunicat en suport a la vaga de docents de dia 15/12/15

El PML(RC) i la JGB donam el nostre suport a la jornada de vaga en l’àmbit educatiu convocada per l’Assemblea de Docents el pròxim dia 15/12/2015. Aquesta vaga neix amb la intenció de mostrar el rebuig cap a la deficient partida pressupostària per a l’educació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pressupost que és totalment incapaç de solucionar els problemes reals de la classe obrera en matèria d’educació.

És important assenyalar la responsabilitat de l’actual govern format per PSOE i MÉS gràcies al suport de PODEM. També consideram que és un avanç significatiu que la majoria dels docents hagin après de les experiències del passat curs al costat dels sindicats de CCOO i STEI, que s’han retratat de nou com a traïdors i representants dels interessos capitalistes, donant l’esquena a les reivindicacions populars de la majoria dels docents.

No obstant, destacam la importància de no renegar de la condició obrera de les protestes ni caure en l’error de signar un pacte social amb els partits titelles de la burgesia que formen el govern. Per això, assenyalam que l’única garantia per a la consecució dels objectius de la majoria social de les illes i del conjunt dels habitants de l’Estat passen per l’organització d’un sindicalisme de classe i combatiu que uneixi als treballadors, professors i estudiants en contra de la precarització de l’ensenyament.

Aquest nou govern de signe “progressista” ens demostra de nou que no importen les sigles dels diferents partits reformistes i electoralistes, ja que sempre estaran al servei dels interessos de la classe dominant burgesa. Per això, és més que necessari denunciar al veritable responsable de la precarietat educativa, el sistema capitalista que fomenta la divisió i desigualtat entre les diferents classes socials.

Apostam, per tant, per l’organització dels obrers i estudiants als carrers i a les aules per a reclamar el què ens pertany per dret: que el fill de l’obrer pugui rebre una educació pública, gratuïta i de qualitat. Reformes educatives com el 3+2 o la LOMCE no són més que mesures que es suplementen a la bateria de mesures ofensives com la reforma laboral o la repressiva Llei Mordassa contra tots els moviments obrers i populars.

Amb aquest comunicat pretenem encoratjar als docents perquè no cedeixin al pacte amb el govern i feim pública la nostra posició perque, si es manté la convocatòria, es doni suport a les mobilitzacions resultants de la vaga educativa del pròxim dia 15/12/2015, i animam a la resta de la societat a formar part activa en defensar el dret a l’educació gratuïta i de qualitat de la classe obrera.

Recordem amb orgull que al llarg de la història tals drets només s’han pogut aconseguir i defensar de manera eficaç i inqüestionable a través de la protesta activa.

Només el socialisme garantirà els drets fonamentals dels obrers, el treball, la sanitat i l’educació per a tots els seus components.

Castellano

El PML(RC) y la JGB damos nuestro apoyo a la jornada de huelga en el ámbito educativo convocada por la Asamblea de Docentes el próximo día 15/12/2015. Esta huelga nace con la intención de mostrar el rechazo hacia la deficiente partida presupuestaria para la educación de la Comunidad Autónoma de las Islas Baleares, presupuesto que es totalmente incapaz de solucionar los problemas reales de la clase obrera en materia de educación.

Es importante señalar la responsabilidad del actual gobierno formado por PSOE y MÉS gracias al apoyo de PODEMOS. También consideramos que es un avance significativo que la mayoría de los docentes hayan aprendido de las experiencias del pasado curso junto a los sindicatos de CCOO y STEI, que se han retratado de nuevo como traidores y representantes de los intereses capitalistas, dando la espalda a las reivindicaciones populares de la mayoría de los docentes.

No obstante, destacamos la importancia de no renegar de la condición obrera de las protestas ni caer en el error de firmar un pacto social con los partidos títeres de la burguesía que forman el gobierno. Por eso, señalamos que la única garantía para la consecución de los objetivos de la mayoría social de las islas y del conjunto de los habitantes del Estado pasan por la organización de un sindicalismo de clase y combativo que una a los trabajadores, profesores y estudiantes en contra de la precarización de la enseñanza.

Este nuevo gobierno de signo “progresista” nos demuestra de nuevo que no importan las siglas de los diferentes partidos reformistas y electoralistas, puesto que siempre estarán al servicio de los intereses de la clase dominante burguesa. Por eso, es más que necesario denunciar al verdadero responsable de la precariedad educativa, el sistema capitalista que fomenta la división y desigualdad entre las diferentes clases sociales.

Apostamos, por lo tanto, por la organización de los obreros y estudiantes en las calles y en las aulas para reclamar lo qué nos pertenece por derecho: que el hijo del obrero pueda recibir una educación pública, gratuita y de calidad. Reformas educativas como el 3+2 o la LOMCE no son más que medidas que se suplementan a la batería de medidas ofensivas como la reforma laboral o la represiva Ley Mordaza contra todos los movimientos obreros y populares.

Con este comunicado pretendemos alentar a los docentes para que no cedan al pacto con el gobierno y hacemos pública nuestra posición porque, si se mantiene la convocatoria, se dé apoyo a las movilizaciones resultantes de la huelga educativa del próximo día 15/12/2015, y animamos al resto de la sociedad a formar parte activa al defender el derecho a la educación gratuita y de calidad de la clase obrera.

Recordamos con orgullo que a lo largo de la historia tales derechos sólo se han podido conseguir y defender de manera eficaz e incuestionable a través de la protesta activa.

Sólo el socialismo garantizará los derechos fundamentales de los obreros, el trabajo, la sanidad y la educación para todos sus componentes.

Anuncis

0 Responses to “Comunicat en suport a la vaga de docents de dia 15/12/15”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: