15
des.
15

Nota sobre els successos esdevinguts en relació a les eleccions parlamentàries de Veneçuela del passat dia 6

Versión en castellano


El passat dia 6 es van celebrar les eleccions al parlament veneçolà, el Consell Nacional Electoral ha confirmat la victòria arrasadora del MUD, la conjunció de l’oposició al chavisme, han aconseguit la majoria qualificada de 2/3 en l’Assemblea Nacional, per la qual cosa podran fer marxa enrere a un gran nombre d’avanços assolits en tots aquests anys.


Des de fa molt temps hem criticat i denunciat públicament la deriva que estava prenent la revolució bolivariana a Veneçuela. No aprofundir la revolució, que la classe obrera i el seu Partit no hegemonitzin a la mateixa, crear dependències del país amb potències imperialistes estrangeres com Xina o Rússia, són alguns dels motius que han portat a la situació actual.


La petita burgesia i part de la burgesia nacional (la no venuda a EUA) són els actuals dirigents de la revolució bolivariana, que es troba estancada des de fa anys, el servil i revisionista PCV és també responsable de l’actual situació amb el seu paper seguidista pel que fa al PSUV i, per tant, de la burgesia. Ha estat l’immobilisme de les forces dirigents de la burgesia bolivariana el sepulturer del procés. Mai han volgut avançar cap a la revolució socialista per temor a perdre el control i al conflicte social. Hiper inflació i devaluació de la moneda, amb la corresponent pèrdua de poder adquisitiu de la classe obrera, el balafiament de la renda petroliera, la corrupció i l’especulació, la reculada del moviment popular, etc, són problemes típics del capitalisme i, al seu torn, símptomes que mostraven l’esgotament de la revolució. L’oportunisme i les actituds vacilants del govern no són la solució, sinó un carreró sense sortida. En definitiva, els imperialistes han jugat en el capitalisme, el seu terreny preferit.


El socialisme del segle XXI només ha servit perquè la ideologia dominant en la revolució bolivariana sigui la burgesa, socialisme només n’existeix un, amb les modificacions que es donin en cada lloc a causa de les condicions materials, però així i tot segueix sent solament un, el científic, tot la resta és disfressar de socialista a allò que no ho és.


És necessari que la classe obrera veneçolana aprengui la lliçó després d’aquest estrepitós fracàs, i s’adonin que mantenir el capitalisme amb un rostre amable no significa que s’emancipin com a classe, que ho estan perpetuant, i que si la revolució no s’aprofundeix sota l’hegemonia de la classe obrera i l’adreça del seu Partit estan condemnats, abans o després, a ser aixafats de nou per la reacció, perdent tots els avanços que s’han aconseguit durant tots aquests anys de revolució bolivariana.

DESEMBRE 2015

PML (RC)

Anuncis

0 Responses to “Nota sobre els successos esdevinguts en relació a les eleccions parlamentàries de Veneçuela del passat dia 6”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: