29
des.
15

Diada de Mallorca: Manifestació del 30D

Com en anys anteriors, el Partit Marxista-Leninista Reconstrucció Comunista, aquesta vegada al costat de la Jove Guàrdia Bolxevic, estarem presents en la manifestació del passeig del Born a les 18 h. amb motiu de la Diada de Mallorca el pròxim 30 de desembre. La nostra línia respecte a aquesta jornada no ha canviat, no recolzam el genocidi que es va produir en 1229 a les mans de les tropes de Jaume I. Però no hem d’oblidar les nostres arrels que innegablement s’han format i lligat històricament amb Catalunya i el conjunt del territori dels Països Catalans a conseqüència de la conquesta. Entenem la importància de defensar la nostra història, llengua i cultura dels constants atacs de l’Estat imperialista espanyol.

Som comunistes i ferms partidaris de l’autodeterminació, per això, denunciam que mitjançant el sistema capitalista no és possible desenvolupar el ple dret dels pobles i nacions a determinar lliurement el seu futur. L’imperialisme és el capitalisme en la seva fase superior, és l’opressió més salvatge de les potències econòmiques mundials que es reparteixen el món i els seus recursos naturals a la recerca de superbeneficis, trepitjant tota democràcia i qualsevol aspiració de llibertat dels pobles oprimits per les seves polítiques.

“L’imperialisme és l’època de l’opressió de les nacions del món sencer, per un grapat de ‘grans’ potències, raó per la qual la lluita per la revolució socialista internacional contra l’imperialisme és impossible sense el reconeixement del dret de les nacions a l’autodeterminació. ‘Un poble que oprimeix a altres pobles no pot ser lliure’ (Marx i Engels). Un proletariat que accepti que la seva nació exerceixi la menor violència sobre altres nacions no pot ser socialista”.
(V.I. Lenin. El socialisme i la guerra. Juliol – agost de 1915).

Alcem la vigència del marxisme-leninisme, és un fet que l’única garantia per a destruir la contradicció nacional és la lluita pel socialisme. Per això, prevalem sempre els objectius de la nostra classe i denunciam activament el xovinisme. La nostra referència és l’internacionalisme proletari i ens solidaritzam activament amb tots els obrers oprimits del món, ja sigui al Kurdistan o Euskal Herria. Recolzarem tot moviment d’alliberament nacional sempre que lluiti per afeblir a l’imperialisme, mai per reforçar-ho.

«La separació per la separació és una idea reaccionària, ja que en el nostre cas concret, Catalunya, constituint-se en un Estat independent, sortiria d’una òrbita d’explotació nacional per caure dins d’una altra igual o pitjor. (…) La separació per la separació no resol el problema nacional, perquè la continuïtat de l’imperialisme comporta l’opressió nacional, progressiva, fins i tot d’aquelles nacions que un dia van ser independents i sobiranes».
(Joan Comorera; Carta oberta  a Reyes Bertal, 1948)

Com a solució a la problemàtica plurinacional d’Espanya proposam la instauració d’una república popular, federal i revolucionària, encaminada a un model de producció socialista en el qual es reconegui la llibertat, els drets i la plena voluntat dels diferents pobles i nacions de l’Estat. És indispensable que es reconegui el paper d’avantguarda que ha jugat el marxisme-leninisme en la qüestió nacional i el seu èxit a l’hora de forjar les bases de la pàtria socialista.

Finalment, vos deixam amb les cròniques dels passats anys respecte a la Diada de Mallorca:

https://rcmallorca.wordpress.com/2015/04/17/1255/

https://rcmallorca.wordpress.com/2014/01/19/cronica-manifestacio-30-d/

https://rcmallorca.wordpress.com/2013/01/05/rc-mallorca-a-la-maniestacio-del-30-d/

 
Castellano

Como en años anteriores, el Partido Marxista-Leninista Reconstrucción Comunista, esta vez junto a la Joven Guardia Bolchebique, estaremos presentes en la manifestación del paseo del Borne a las 18 h. con motivo de la Diada de Mallorca el próximo 30 de diciembre. Nuestra línea respecto a esta jornada no ha cambiado, no apoyamos el genocidio que se produjo en 1229 a manos de las tropas de Jaume I. Pero no debemos olvidar nuestras raíces que innegablemente se han formado y ligado históricamente con Catalunya y el conjunto del territorio de los Países Catalanes a consecuencia de la conquista. Entendemos la importancia de defender nuestra historia, lengua y cultura de los constantes ataques del Estado imperialista español.

 

Somos comunistas y firmes partidarios de la autodeterminación, por eso, denunciamos que mediante el sistema capitalista no es posible desarrollar el pleno derecho de los pueblos y naciones a determinar libremente su futuro. El imperialismo es el capitalismo en su fase superior, es la opresión más salvaje de las potencias económicas mundiales que se reparten el mundo y sus recursos naturales en busca de superbeneficios, pisoteando toda democracia y cualquier aspiración de libertad de los pueblos oprimidos por sus políticas.

 

“El imperialismo es la época de la opresión de las naciones del mundo entero, por un puñado de ‘grandes’ potencias, razón por la cual la lucha por la revolución socialista internacional contra el imperialismo es imposible sin el reconocimiento del derecho de las naciones a la autodeterminación. ‘Un pueblo que oprime a otros pueblos no puede ser libre’ (Marx y Engels). Un proletariado que acepte que su nación ejerza la menor violencia sobre otras naciones no puede ser socialista”.

(V.I. Lenin. El socialismo y la guerra. Julio – agosto de 1915).

 

Alzamos la vigencia del marxismo-leninismo, es un hecho que la única garantía para destruir la contradicción nacional es la lucha por el socialismo. Por ello, primamos siempre los objetivos de nuestra clase y denunciamos activamente el chovinismo. Nuestra referencia es el internacionalismo proletario y nos solidarizamos activamente con todos los obreros oprimidos del mundo, ya sea en Kurdistán o Euskal Herria. Apoyaremos todo movimiento de liberación nacional siempre que luche por debilitar al imperialismo, nunca para reforzarlo.

 

«La separación por la separación es una idea reaccionaria, ya que en nuestro caso concreto, Catalunya, constituyéndose en un Estado independiente, saldría de una órbita de explotación nacional para caer dentro de otra igual o peor. (…) La separación por la separación no resuelve el problema nacional, porqué la continuidad del imperialismo comporta la opresión nacional, progresiva, incluso de aquellas naciones que un día fueron independientes y soberanas».

(Joan Comorera; Carta abierta  a Reyes Bertal, 1948)

 

Como solución a la problemática plurinacional de España proponemos la instauración de una república popular, federal y revolucionaria, encaminada a un modelo de producción socialista en el que se reconozca la libertad, los derechos y la plena voluntad de los diferentes pueblos y naciones del Estado. Es indispensable que se reconozca el papel de vanguardia que ha jugado el marxismo-leninismo en la cuestión nacional y su éxito a la hora de forjar las bases de la patria socialista.

 

 

Finalmente, os dejamos con las crónicas de los pasados años respecto a la Diada de Mallorca:

 

https://rcmallorca.wordpress.com/2015/04/17/1255/

https://rcmallorca.wordpress.com/2014/01/19/cronica-manifestacio-30-d/

https://rcmallorca.wordpress.com/2013/01/05/rc-mallorca-a-la-maniestacio-del-30-d/

Anuncis

0 Responses to “Diada de Mallorca: Manifestació del 30D”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines

Anuncis

%d bloggers like this: