25
gen.
14

CRÒNICA 7G -VAGA DOCENTS

Dimarts, 7 de gener, es va convocar una vaga de docents amb una concentració a l’IES Marratxí i després davant la Conselleria d’Educació, en suport a tots els docents i manifestants represaliats per la lluita en contra de les noves mesures preses des del Govern de les Illes Balears, i especialment, al director de l’Ies Marratxí, Jaume March, per persistir en la seva lluita en vers a la negativa del Govern de poder lluir una senyera a l’entrada del centre, com a simbologia pròpia del poble mallorquí, i per lluitar pel dret a vaga.

Les noves implantacións que condueixen a greus canvis socials són:

Per una banda el TIL o “tractament integrat de llengües”. Aquesta reforma suposa una reducció significativa de les hores lectives de català, iniciant l’ús de l’anglès fora de l’assignatura lingüística, provocant alhora més problemes d’adaptació, tant a un professorat sense cap tipus d’ajuda ni la formació adequada en anglès, com als propis alumnes que es troben en un baix nivell de coneixement de la llengua, aspecte que dificultarà molt l’aprenentatge d’una nova teoria, com pugui ser de ciències o història.

Per altra banda, la LOMQE, converteix la figura del director en un petit dictador col·locat a dit per l’administració pública, per a fer vetllar els seus interessos i els de la seva classe; les llistes d’interinitat del professorat ja no es tendràn en compte, ja que el director elegeix a dit; els professors no tindran una matèria i centre permanent sinó que seran itinerants, és a dir, que els podran canviar en qualsevol moment de matèria i/o centre; els estudiants no tindran dret a decidir sobre la seva educació dins del centre, ja que la figura del Consell Escolar es transforma en un òrgan purament consultiu; introdueix proves de revàlida al final de cada cicle educatiu, dificultant encara més la tasca de l’alumne; condiciona segons la capacitat econòmica de la família, l’elecció del futur educatiu de l’alumne a molt primerenca edat, fent quasi impossible l’accés a la universitat per part d’un fill d’obrer; es permet dins els centres concertats la discriminació per sexe i s’elimina la llengua cooficial de les Illes, el català, com a assignatura troncal. 

Es tracta , doncs d’una lluita de tota la classe obrera. Els estudiants per la qualitat educativa i els docents i pares per la qualitat del seu treball com a formadors, però sobretot per la nostra identitat, per la nostra llengua.

Per tot això, des de Reconstrucció Comunista volem donar tot el nostre suport i ajuda a aquest moviment vers a una imposició que resulta ser l’empobriment i precarietarització de la “classe oprimida” en vers a la “classe dominant”.

RC Mallorca va assistir a la concentració convocada des de l’Assamblea de Docents de les Illes amb la bandera que ens agermana a tots, que representa a tota la classe obrera, la bandera roja, símbol de la lluita internacional de classes, baix la que s’enmarquen la lluita estudiantil i tots els seus integrants.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!!

VISCA LA LLUITA DELS DOCENTS EN VAGA!!

I A MALLORCA, EN CATALÀ!!

Imatge

                                  Fotografia de la concentració.

Imatge

La reivindicació dels centres pel seu dret a la col.locació de la nostra bandera, la senyera, continua. De manera que avui, 24 de gener, la Conselleria d’Educació ha decidit tornar a expedientar al director de l’ies Marratxí, Jaume March, suspenent-lo en les seves funcions en el centre. Poc després, l’equip directiu del centre ha dimitit en bloc.

Finalment, mostrar-vos l’agitació que hi ha hagut en vers a la vaga del 7 de gener:

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Imatge


0 Respostes to “CRÒNICA 7G -VAGA DOCENTS”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari


Contacta amb nosaltres:

colectiurcm@gmail.com

stalin, pravda nº302 (1929)

"Podeu tenir la seguretat, camarades, de que estic disposat a seguir entregant a la causa de la classe obrera, a la causa de la revolució poletària i el comunisme mundial totes les meves energies, tota la meva capacitat, i si fora necessari, tota la meva sanc gota a gota"

Pàgina estatal R*C

R*C Euskal Herria

R*C València

R*c Catalunya

R*C Andalucía

ferratines